top of page

Lær at overleve og finde livet igen – en ung kvindes fortælling

Updated: May 14, 2023


(IKKE OVERSAT)

Det lyder næsten for banalt: En ung amerikansk kvinde på 23 år med udenlandske rødder – derfor det mærkelige navn – lever en nærmest sorgløs tilværelse og tager til Paris for at opleve verden og komme videre med sine studier.


I Paris får hun det rigtig skidt, og efter besøg hos en del læger viser det sig, at hun har knoglemarvskræft, og den kloge læge siger til hende, at nu skal hun skynde sig hjem, inden det er for sent.


Suleika – eller Suleikemia, som hendes bror kærligt kalder hende – bliver med det samme indlagt på et hospital i New York, og takket være hendes forældres sygeforsikring bliver hun behandlet for kræften. Hendes nye kæreste tager det utrolig flot og støtter hende hele vejen, ligesom forældrene. Men det er en forfærdelig og forfærdelig lang proces hun skal igennem. Hun skal have en knoglemarvstransplantation med celler fra sin bror, og hun skal igennem flere kemobehandlinger, som tager livet af hende – næsten. Efter tre meget lange år er hun ude af det og har fået sit liv tilbage. Fantastisk!


Men igen – er det ikke bare en banal historie? Nej, det er det ikke. For Suleika kan skrive, og hun skriver så godt, at man som læser er med hende hele vejen og forstår, hvordan hun har det og hvordan livet tager sig ud, når man er helt ude på kanten af det. I sit forløb har hun nemlig på et tidspunkt oprettet en blog, som hun skriver på, og som hun får mange reaktioner på. New York Times får øje på bloggen, og hun begynder at skrive en klumme i avisen ”A Life Interrupted”, som får mange, mange flere læsere. Og igen får hun mærkelige, sjove, rystende og kærlige reaktioner, som hun selv kan bruge.


Efter de tre år er Suleika et helt nyt sted, men på mange måder er det, som om hun lider af PTSD – posttraumatisk stress. For at komme ind i sit nye liv besøger hun nogle af de mennesker, som hun har ’talt’ med via sin blog eller klummen ”A Life Interrupted”, og de bor spredt rundt omkring i USA. Det bliver til et roadtrip – og hun finder et nyt liv.


Derfor er det en meget opløftende bog om en rejse mellem de to kongedømmer, livet og døden. Holder forholdet til forældrene og ikke mindst den søde og forstående kæreste, og hvad kan alle mulige andre skæbner fortælle os om livet og kampen for at klare alle dets udfordringer? Læs selv ”Between Two Kingdoms”.

-----------

Suleika Jaouad: Between Two Kingdoms - what almost dying taught me about living. (2021)

Comentarios


bottom of page