top of page

Om bloggen

I mange år har jeg været fascineret af at læse gode nonfiction bøger.

 

Jeg er uddannet cand.mag. i samfundsfag og historie og har undervist i over 30 år i gymnasiet i mine to fag. Udover dette har jeg været med i Historielærerforeningens bestyrelse og formand for foreningen, og er fortsat boganmelder i foreningens tidsskrift 'Noter'. I en lang årrække var jeg tilknyttet Gyldendal Uddannelse som forfatter og ekstern redaktør, og på den måde har jeg fået interesse for at arbejde med skriftlig formidling.

​

I 2017 begyndte jeg at skrive op, hvilke bøger jeg havde læst, så jeg nemmere kunne give anbefalinger og gode idéer videre, og efter seks år havde jeg en lang liste, der indeholdt så mange gode bøger, som jeg gerne ville fortælle andre om. Derfor har jeg lavet denne blog.

​

Ulrik Grubb, f. 1948.

Den er ment som en inspiration for andre, og jeg har kun taget de bøger med, som jeg synes er godt skrevet, og som fortæller om vigtige forhold og begivenheder, der vil interessere de fleste.

De fleste bøger på bloggen findes på dansk, men der er også en del på engelsk, som ikke er oversat – endnu. Jeg har også medtaget enkelte bøger om emner, som især har interesseret mig som Bhutan, hvor jeg har været mange gange, og Holocaust, som jeg mener, alle bør vide noget om.

 

Feltet er nonfiction-bøger, som du kan læse mere om her.

 

Hvilken bog skal man læse?

Læs den bog, som du synes, ser mest spændende ud. Eller den, som har fat i et emne, der interesserer dig. Hvis man læser elektronisk på en tablet eller en Kindle (Amazon) kan man ofte læse et uddrag, før man køber bogen. Holder bogen i det første lille uddrag, er der stor chance for at den holder hele vejen.

 

Nogle gange kan man også kaste sig ud i bøger, der beskæftiger sig med noget helt andet end det, som man kender godt. Her kan en beskrivelse som på denne blog, en omtale eller anmeldelse af bogen være en god kilde. Eller lyt til, hvad dine venner læser, måske kunne der være noget spændende at stifte bekendtskab med.

 

Men lad være med at føle dig forpligtet til at læse en bog til ende, som ikke fanger din interesse. Helt ærligt: Det er der ingen, der har glæde af!

​

Min interesse for nonfiction-bøger stammer fra mine to fag, samfundsfag og historie, som jeg naturligvis synes er forfærdelig spændende selv efter at have undervist i dem i flere årtier. Men lærebøger er sjældent særlig spændende, og så har det været så sjovt at læse om det samme på en helt anden måde i nonfiction-bøgerne, hvor forfatteren har gjort sig umage for, at jeg skal have lyst til at vende den næste side. Samtidig har nonfiction-bøgerne åbnet en helt ny verden indenfor alle de andre spændende områder, som vi mennesker har beskæftiget os med.

 

Hvis jeg skulle udvælge fem bøger, bliver det ikke let, for der så utrolig mange gode, spændende, overraskende og velskrevne bøger. Jeg vover alligevel forsøget, og listen er sammensat således, at der er forskellige typer af nonfiction-bøger:

bottom of page